jueves, 8 de octubre de 2015

En memòria de Miquel Grau i Gómez

En Memòria de Miquel Grau i Gómez, última víctima de la violencia política de la transició democrática segons la Llei de Memoria Històrica.
El 6 d’octubre de 1977 fou mort a la ciutat d’Alacant arran d’una agressió feixista “per guanyar la llibertat…”, com deia la cançó que li va dedicar Al Tall, mentre penjava cartells que convocaven la Diada del 9 d’octubre i reclamaven Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia.
En memoria de les dones i els hòmens que lluitaren per la democracia i l’autogovern…
Alacant, 7 d’octubre de 2015

Les autoritats han tardat 38 anys en reconéixer la última mort d’un demócrata a Alacant en la lluita per la Llibertat. Però ho han fet, i de manera inequívoca, sense embuts, sense la falsa defensa de la parcialitat amb què es van honrar els morts del Mercat Central fa uns pocs d’anys.
La política ha d’estar del costat de la gent, necessàriament, i es comença per reconéixer les seves causes, les seves lluites. Per què la Llibertat i la Democràcia es van aconseguir des de baix, a nivell de carrer.

Venen nous temps. Benvinguts siguen.

...

(Mentrestant, al Senat, hui mateix, encara hem de sentir representants públics que, amb tó graciós, insistixen en que no queden morts que traure de les cunetes).



No hay comentarios:

Publicar un comentario